Hvordan øke lidenskapen for det du gjør?

For det første tror jeg ikke at vi mennesker kan ha lidenskap for kun en ting, for det andre så tror jeg ikke dette er noe som plutselig åpenbarer seg for oss, for det tredje tror jeg heller ikke at når du først har funnet lidenskapen, så faller alt på plass i resten av livet også. Jeg tror at lidenskap er et resultat av eksperimentering, utforsking og nysgjerrighet. Lidenskap oppstår når du blir god til noe. Når du utvikler kompetanse innen noe du liker å gjøre, bygger du samtidig selvtillit som hjelper deg til å takle større utfordringer. Og ved å gjenta dette, fortsetter du å utvikle deg, og du øker ditt kunnskaps- og ferdighetsnivå – som igjen bidrar til økt lidenskap for det du gjør.

RIL jenter på Vildbjerg Cup i Danmark, 1991

Hva skal du bruke livet til?

Jeg tror mange tenker for komplisert når de skal finne ut hva de skal bruke livet til. Finn noe som du liker å gjøre, og legg ned arbeid i å bli veldig god i akkurat det. Du vet nok allerede hva dette kan være, for du har mest sannsynlig gjort dette tidligere i en eller annen form. Tenk deg tilbake til barndommen – hva likte du å gjøre da? Hva ble du fascinert av? Hva ville du lære mer om, kun fordi du hadde lyst?

Helt siden jeg var liten, har jeg elsket å skape noe med hendene mine, utforske ideer og sette sammen ting for å se hva som kommer ut av det. Jeg har elsket å tegne, underholde, lage “plantegninger” av alle mine drømmehus (sikkert hundrevis), lære nye ting, idémyldre og mye annet kreativt.

En annen viktig del av livet mitt som barn, var fotball. Jeg elsket det, men kanskje mest av alt samholdet og det som vi fikk til sammen – som et lag.
Her gjorde trenerne våre mye riktig og jobbet bevisst med kultur og samarbeid. Dette samholdet og ikke minst samspillet gjorde at vi ble kretsmestere i Rogaland 1990. Det var så stort det.

Vi var i forskjellige vennegjenger på skolen, men da vi møttes på trening, var vi ett lag.

Vil du skape lidenskap for det du jobber med?

I dag jobber jeg i PlayDesign Studio, et selskap jeg er medeier i og som jeg har vært med å bygge opp og skape. Jeg elsker jobben min! Mange av tingene jeg elsket som barn, driver jeg fortsatt med. Ikke fotball da, men det kan ennå engasjere meg via mine barn, eller et viktig oppgjør på tv.
I jobben min får jeg bruke min nysgjerrighet til å utforske, eksperimentere og samskape med mine herlige og dyktige kollegaer, slik at vi kan finne de beste designløsningene for våre kunder.

Det å være en del av et studio og miljø som vektlegger lidenskap i alt vi gjør, handler om å gjøre noe vi er virkelig gode på, nettopp fordi vi har brukt så mange år på å utforske og tilegne oss kunnskap og ferdigheter, men også det at vi hele tiden fortsetter å utvikle oss innen det vi liker aller best – design og samspill.

Vil du skape lidenskap for det du jobber med? Finn det du liker å gjøre, fordyp deg i det og bli riktig god til å gjøre akkurat det. Da oppstår den i deg, lidenskapen 😉

På jakt etter en samarbeidspartner?

Er du på jakt etter en samarbeidspartner på design og vektlegger det samme som oss; arbeidsglede, samspill og lidenskap for det du gjør? Da er vi en god match 🙂

Hvis du tenker at PlayDesign Studio kan være en riktig samarbeidspartner for din bedrift – ta kontakt med audhelen@playdesign.no