1  Planlegg

Ved å planlegge uken og dagen godt, blir man mer effektiv. Hvis man klarer å holde seg til planen, vel og merke 😉

Hver morgen skriver jeg ned alt jeg har i hodet og trekker deretter ut de viktigste tingene som skal gjøres denne dagen. Disse punktene setter jeg opp i en tidsplan. På den måten får jeg ryddet litt opp i det tidvise kaoset som bor i hodet, samtidig som det hjelper meg å fokusere på det viktigste.

2 Supertimen

Finn ut når du er mest effektiv i løpet av en dag og legg oppgavene som du alltid utsetter til denne timen. Her er det snakk om superfokus, skru av alle varslinger og kom deg gjennom lista.

Min supertime er fra kl. 12-13, godt og mett etter lunsj og en fin måte å booste dagen.

3 Organiser

Tiden man bruker på å lete etter filer, er bortkastet tid. Organiser mappestrukturen din og vær konsekvent, slik at du raskt og intuitivt kan navigere i filene dine.

På jobb er vi helt avhengige av at vi bruker samme struktur, da det er flere som jobber på samme prosjekt, eller at noen må ta over et prosjekt for noen. Da er det deilig når man vet hvor man skal finne ting.

4 Maler

Lag maler for alt! Som designer gjør vi ofte de samme tingene flere ganger. Bruk litt ekstra tid på å sette opp en mal, enten det er et pristilbud, en kontrakt, en presentasjon eller noe annet som du gjør ofte.

Jeg har en iboende trang til hele tiden å forbedre meg, og da kan det blir ekstra utfordrende ikke å gjøre om på malene hele tiden. Trikset er å ha i bakhodet at du skal bare måtte gjøre dette en gang.

5 Automatiser

Svarer du ofte på de samme spørsmålene, kan det være smart å automatisere svarene. Skriv en mal for de mest hyppige spørsmålene og lim inn svaret.

6 Prosjektstyring

Hodet ditt kan ikke holde styr på alt som foregår av oppgaver og frister. Da kan et prosjektstyringsverktøy være nyttig å bruke.

Vi bruker ClickUp for holde oversikt over alle prosjekter og når de skal leveres.

7 Tid

Et av de viktigste tipsene er å ta tiden når du jobber. Det som blir målt, det blir styrt.

Det finnes apper som gjør dette, eller så finnes dette i de fleste timeføringsskjema i tillegg til flere prosjektstyringsverktøy.

Ved å forstå hvordan jeg bruker tiden min, kan jeg se når jeg er produktiv og ikke. Da er det enklere å forbedre seg. Men, jeg vet også godt hvor lett det er å glemme tid (og sted) når man driver med noe man syns er så gøy som design 😉

Hva er dine beste tips for en mer produktiv hverdag?