En designer som bruker naturen som sin inspirasjonskilde vil etter min mening aldri gå tom for materiale. Naturen er over alt, og den har så uendelig med vakre uttrykk. Vi som er så heldige som bor i Norge får oppleve det aller beste fra naturen – nemlig alle årstidene. Fargene, lyset, luktene og dramaet. Det sies at vi blir formet av omgivelsene rundt oss, så da er det kanskje ikke så rart at det finnes en stil som heter «skandinavisk design».

Hva er typisk for skandinavisk design?

Den nordiske stilen eller skandinaviske stilen som den også blir kalt, er i stor grad inspirert av naturen her i Norden. Designet kjennetegnes ved bruk av organiske former og materialer, som bruk av lyse tresorter, grønne planter og funksjonelle løsninger.
Hovedtanken bak Scandinavian Design var å utvikle vakre, moderne, enkle, funksjonelle og billige møbler, gjenstander og tekstiler til vanlige hjem. Men Scandinavian Design arbeidet også for å gjøre Skandinaviske designere kjente i resten av verden.
Det kunne vært skrevet en hel bok om skandinavisk design og om hvordan en designer kan bli inspirert av naturen, men la oss heller bli inspirert av noen klassikere, noen ukjente og noen som har gitt meg mye glede. Jeg håper at også du kan bli inspirert til ditt neste prosjekt – av naturen.

Marimekko

Marimekko er et internasjonalt designhus grunnlagt i Finland i 1951 av Armi Ratia. Marimekko har blitt kjent for sine karakteristiske mønster og farger, og designet på produktene er tidløst og funksjonelt.

Alvar Aalto

Hugo Alvar Henrik Aalto (1898–1976) var en finsk arkitekt og designer, og en av de mest berømte finske arkitektene gjennom historien.

Arne Jacobsen

Arne Jacobsen (1902-1971) var en dansk arkitekt og designer. Han regnes som en representant for funksjonalismen. Blant Jacobsens store verk som designer og formgiver er stolen «Myren» og lenestolen «Ægget».

Stig Lindberg

Stig Lindberg er en av Sveriges mest elskede designere. Mønstrene Berså og Spisa Ribb fantes i alle hjem på 50- og 60-tallet. Hans design selges nå dyrt i antikvariater.

Kari Mølstad

Mølstad er en glassblåser og glassartist med base i Lillehammer, Norge. Hun lager funksjonelle gjenstander så vel som unike kunstverk. Når hun lager glassbiter, henter hun inspirasjon fra naturens endringer og omgivelsene, og fra selve materialet, leker med forskjellige glassegenskaper og arbeider glasset til teknisk perfeksjon.