Hos Versace gjorde Bembury seg bemerket med sine innovative design, som kombinerte luksuriøse materialer med unike former og fargekombinasjoner. Han var med i teamet som var ansvarlig for å skape merkets Chain Reaction-sneaker, som ble en kulturell sensasjon og vant Footwear News’ «Shoe of the Year» award i 2018.

I 2020 forlot Bembury Versace for å lansere sitt eget merke, kalt Spunge. Merket fokuserer på bærekraftig og etisk mote, Bembury har beskrevet det som «et kjøretøy for å drive nye ideer og innovative tilnærminger til design, produksjon og distribusjon.»

Bemburys design er kjent for sine dristige former, livlige farger og uventede detaljer. Han har samarbeidet med mange brands men er kanskje mest kjent for sine samarbeid med Crocs og New Balance.

Bemburys første samarbeid med New Balance: «Water Be the Guide» ble lansert i oktober 2020 og fikk umiddelbar oppmerksomhet for sin innovative stil og bærekraftige materialer.

Kolleksjonen ble inspirert av Bemburys oppvekst i New York City og hans kjærlighet til naturen. Hovedmotivet var den vakre og naturskjønne Pacific Northwest-regionen i USA. Kolleksjonen inkluderte fire modeller av New Balance-sko, som alle hadde en distinkt estetikk. Skoenes fargekombinasjoner ble inspirert av naturlandskapet i Pacific Northwest, med nyanser av grønt, blått og brunt.

Men det som virkelig skilte denne kolleksjonen fra andre, var de innovative materialene som ble brukt. Bembury og New Balance valgte å bruke bærekraftige materialer som resirkulert polyester, gjenvunnet gummi og vannbasert lim. Dette var et bevisst valg for å redusere miljøpåvirkningen av produksjonen og skape et mer bærekraftig produkt.

Det andre samarbeidet mellom Salehe Bembury og New Balance, ble lansert i februar 2021. Denne kolleksjonen var inspirert av den gamle arven fra New Balance, og inkluderte en oppdatert versjon av den ikoniske 2002R-skoen. Skoen var dekorert med geometriske former og mønstre, samt naturlige farger som var inspirert av ørkener og klipper. Kolleksjonen var også produsert med bærekraftige materialer, som resirkulert polyester og organisk bomull.

Gjorde endelig Crocs kult (igjen?)

Samarbeidet med Crocs førte til lanseringen av en helt ny og unik kolleksjon som kombinerer Bemburys unike designestetikk med Crocs’ ikoniske komfort og funksjonalitet.
Kolleksjonen ble lansert i juni 2021, hvor de laget en helt ny form på Salehe sin versjon av Crocs, og ble kalt «Crocs Pollex» . Designet er basert på fingeravtrykket hans, og kom først ut i fire forskjellige farger. Alle design har Bemburys signaturdesignelementer, inkludert naturlige farger og teksturer, geometriske former og spennende detaljer som spenner fra utskjæringer til avtagbare reimer som holder foten bedre på plass.
Bembury uttalte at han ønsket å lage en kolleksjon som kombinerer funksjonalitet og mote på en innovativ måte. Han ville at skoene skulle være både behagelige og stilsikre, og samtidig ha en unik personlighet. Kolleksjonen ble også designet med fokus på miljøvennlighet, med materialer som resirkulert gummi og andre bærekraftige materialer.
Samarbeidet mellom Salehe Bembury og Crocs har blitt godt mottatt av publikum og bransjefolk. Og de første fargekombinasjonene ble solgt ut på få sekunder. Folk som vil ha Crocsene må pr idag bla opp 4-5000 kr på ettermarkedet for å få fatt på de første “Crocs Pollex ” som de ble kalt. Kolleksjonen har blitt beskrevet som spennende og innovativ, og mange har rost Bembury for å bringe sin kreative visjon til et så allsidig skomerke som Crocs.

De siste månedene avslører hans Instagram-storyet et nytt prosjektsamarbeid med Moncler, som ser ut til å inneholde både speakers, sko og en hel kolleksjon med klær.

Utenom alt det spennende denne unge, lovende designeren allerede har oppnådd, har Salehe Bembury noen av de mest spennende kampanjene rundt sine kolleksjoner, sjekk f.eks. ut New Balance “Yurt”-samarbeidet, der han lagte en hiking sneaker med en funksjonell fløyte(!) på.
Link YouTube :

Mens andre sko- og sneakerdesignere holder på med det samme greiene sine dag etter dag, er det ekstra friskt å følge med på folk som Bembury og spennende å se hva slags kreativitet han vil bringe til moteverdenen i fremtiden.