Som ung på tidlig 80-tallet, så hadde jeg veldig lyst på å ha en bar i stua til mitt framtidige hus. Svømmebasseng også, men jeg hadde jo ikke begrep på penger den gang. Tretti år seinere gjennomførte jeg drømmen, og heldigvis trengte ikke mannen min mye overtalelse.

Drømmen var ikke en typisk brun engelsk bar, men en som ville passe til huset og stilen i stua. Jeg fant fram papir og blyant, ja det finnes fortsatt, og skisserte ned noen idéer jeg hadde i hodet. Tok noen mål der baren skulle stå, og vips så mekka jeg sammen en tegning på Macen. Da jeg ikke er av den handy typen, så fikk jeg god hjelp av en som virkelig kan spikre og sage. Sluttresultatet ble ikke så aller verst, syns nå jeg da. Håper bare at de framtidige eierne av huset også vil ha bar i stua, for den går ikke ned trappen.

Bak baren har vi et kjøleskap og hyller fullt opp av glass i alle fasonger, samt flasker med forskjellig innhold. Drinkene står mannen min for, da han tidligere har jobbet som bartender. Han vet at favoritten min er en Gin&Tonic, men han liker å overraske meg med drinker jeg ikke har smakt før. Våre venner nyter også godt av å ha en lokal bar i nabolaget. Kanskje det er fordi vi har gode åpningstider?

Å ha en bar i stua er nok ikke for alle, og om det er kult eller ukult får folk ha sin egen mening om. Personlig syns jeg det er litt på kanten, akkurat slik jeg liker det. Baren har iallfall gitt meg mange gode minner sammen med mine venner. Bare det er grunn nok for meg.