Selv om man gjerne har landet på hvilken egenskap fargen skal ha, så er det et uendelig hav av muligheter, og noen ganger vet man ikke helt hvor man skal begynne. I tillegg er det viktige krav til universell utforming som skal følges. Da er det kjekt å ha gode verktøy til inspirasjon. Her er mine topp fem fargeverktøy for designere:
  1. Adobe Color
  2. Coolers
  3. ColorSpace
  4. ColorKit
  5. Khroma

Adobe Color

Adobe color er en nettapp og et kreativt fellesskap der du og andre kunstnere kan lage og dele fargetemaer og inspirasjon. Lagre temaer i Adobe Creative Cloud Libraries for å bruke i favorittappene dine på skrivebordet og mobilen, som Adobe Photoshop, Illustrator og InDesign.

Coolers

Den superraske fargegeneratoren for skjerm, men like inspirerende til all design. Et verkøty som generere vakre fargepaletter til dine prosjekter ved å klikke på mellomromstasten.

ColorSpace

Her kan du finne det mest perfekt matchende fargevalget for ditt neste prosjekt! Selv om dette verktøyet også er skjembasert, så generer den fine fargepaletter, fargegradienter og mye mer! I tillegg får du også generert css-koden til gradienten.

Colorkit

Bygget for designere og kunstnere. ColorKit har verktøyene du trenger for imponerende design. Inkludert fargeinspirasjon og verktøy for å lage fargepaletter.

http://khroma.co/

Khroma

Denne er gøy! Khroma bruker kunstig intelligens for å lære hvilke farger du liker og lager ubegrensede paletter som du kan oppdage, søke og lagre. I menyen kan du velge forskjellige maler for å se sammenkoblingene dine. Du kan bruke søket til å generere bestemte farger, nyanser, toner, eller kombinasjoner.
Har du noen gode verktøy du vil dele med oss, send oss en mail 🙂